Hel röding i ugn

Att laga en hel fisk i ugn är riktigt gott och dessutom enkelt! Öring, röding eller lax är lätt att laga åt många. Fisken blir saftig och får mycket smak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 röding, öring eller lax ca 1,2 kg
  • 1 rödlök
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 tsk salt
  • 1 citron
  • 20 g smör
  • 1 dl vitt vin eller grädde

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Rensa fisken om den inte är rensad. Skölj i kallt vatten och torka med lite papper eller låt den rinna av ordentligt.

Hacka löken grovt. Salta fisken invändigt och strö på dragon. Fyll fisken med lök. Lägg några smörklickar ovanpå fisken.

Lägg fisken på folie i en långpanna och vik upp så att fisken ligger i ett paket.

Sätt in fisken och låt den stå i cirka 30 minuter. Ta ut och se hur långt fisken kommit. Häll vinet eller grädden över fisken och sätt in i ugnen på nytt i cirka 15 minuter. Prova då och då hur genomkokt köttet är. När benen lossar lätt men fisken inte är överkokt är den färdig. Runt 40-50 minuter för en kilosfisk.
När fisken är klar: Ta ut och häll av fiskfonden för att använda den till sås. Lägg fisken på serveringsfat och lyft bort skinnet.
Servera med kokt potatis eller ris samt sallad och gärna en kall sås.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
15 februari 2022

bra recept men var är såsen????

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Alex
25 april 2020

Röding på 1,2 kg. Inte illa!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

scones.se

Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

bakapizza.se


Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

Italienarnas matlagning, med fina råvaror och lite extra omsorg vid tillagningen ger rätter som är mer än summan av delarna. Pasta puttanesca är ett klassiskt exempel som har härlig sälta från oliver, sardeller och kapris. I väntan på solmogna tomater använder vi den bästa sortens konserverade. Även en enkel tomatsås lyfter från godkänt till bravo med lite omsorg, balsamvinäger och rosmarin. Pasta puttanesca, gärna med färsk pasta och en fetaostkräm till blir bästa smakvännerna att avnjuta till Melodifestivalfinalen!

 pastarecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...