Laxkotletter med dill och vitlök
Laxkotletter är lättlagad lyx. Här kryddar vi säkert med dill och citron.
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 4 laxkotletter
- 2 msk smör
- 2 msk hackad dill
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpepappar
- ½ citron
- 1 vitlöksklyfta
- 1 rödlök
Gör så här:
Ta fram fisken så den inte är kylskåpskall. Finriv citronskalet, pressa saften och spara. Pressa vitlöksklyftan.
Klappa in citronskalet och vitlöken i fiskköttet.
Hetta upp smöret, lägg i skivorna och sänk till medelhög värme. Stek fisken 3–4 minuter på varje sida. (Beror på hur tjocka skivorna är.) Se så att benet släpper lätt, då är fisken genomstekt. Salta på båda sidor. Strö dill över.
Lyft upp skivorna och lägg på varmt fat. Droppa citronsaften över och krydda med svartpeppar. Servera med finhackad lök.
Servera gärna med ugnsbakad potatis eller pressad potatis.